dijous, 20 de novembre del 2014

Els krats (II)

Tot i que l'obertura de les portes daurades només va durar uns pocs segles, els magnífics efectes que van tenir aquells que vingueren sobre els krats van perviure molts mil·lennis i augmentaren amb el temps. Les tècniques d'irrigació krat van portar la vida a molts erms desolats, i els poderosos dics construïts per la raça van permetre guanyar terra al Gran Mar per ampliar diverses ciutats, riques econòmicament i cultivades intel·lectualment. Tal era el nivell del progrés krat que, avançats els segles, començaren a prevenir i a pal·liar els desastres naturals, a explorar els inabastables cels i a comprendre millor el sentit profund de la vida i la naturalesa de la mort.

Nombrosos milers d'anys després del tancament de les portes, la civilització krat arribà a una esplendor pomposa. La verda ciutat d'Obuun esdevingué tan immensa que es convertí en un inèdit Imperi governat per majestuosos emperadors krat. El primer d'una llarga dinastia fou Udzakat, el Germà-Guia, que visqué 1568 anys durant els quals la seva raça, acompanyada de gnaris i gudens en el viatge, exportà prosperitat a tots els móns deshabitats dels cels de Ferma. A Udzakat el succeïren seixanta-dos emperadors que perpetuaren i expandiren el seu brillant llegat, arribant a reunir, paral·lelament, a tota Ferma sota l'administració imperial. L'emperador que feu cinquanta, Kran, visqué més que cap altre (3000 anys), i dirigí des d'una Ferma paradisíaca diversos centenars de móns.

Cent mil anys després dels dies d'Udzakat, pujà al tro el primer emperador no-krat: Ontre. De raça gnari, Ontre era un apassionat de les històries ara ja oblidades que en aquells dies s'explicaven sobre els que van aparèixer per les portes, i intentà inútilment establir-hi alguna comunicació. Després d'inspeccionar cels i terres sense èxit, va recórrer a les magiciències espergètiques, tot despertant en ell i a tot l'Imperi moltes preguntes sense resposta. Morint sense explicacions, llegà als seus successors krats, gnaris i gudens els propis interrogants que mai van poder ser deslligats. Amb el temps, l'Imperi d'Obuun i els seus sobirans conclogueren que no era possible recuperar el contacte i decidiren centrar-se en altres afers.

L'enginyeria biològica imperial va substituir els desitjos de saber dels emperadors pels desitjos de crear. El seu gran respecte per la vida i la naturalesa en el seu conjunt els va obligar a preparar amb molta cura i dedicació la seva primera creació, que volien que no copiés a cap de les tres races intel·ligents existents. Durant el regnat del krat Darm-Kar, finalment, nasqueren a l'Imperi els primers numans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada